Hitit Güneşi

Bundan yıllar önce, henüz ben liseye yeni başlamışken, Ankara'nın güzelim Hitit Güneşi amblemi, cami ve atakule kırması bir grafik rezaletiyle değiştirilmişti. Soğuk Ankara gecelerinde İ. Melih Gökçek'in yorganının kayması sonucu gerçekleştiği rivayet edilen bu ani değişikliğe karşı çıkanlar olmuşsa da resmi ve hukuki yollardan pek bir sonuç alınamamıştı. İşte şimdilerde sessiz sedasız ama en güzel şekilde yeni bir karşı çıkış başlamış. Yukarıdaki fotoda da görüldüğü üzere birileri (ajitatif kolektif) sokak tabelalarında, otobüs duraklarında, banklarda, aklınıza gelebilecek her yerde Melih amblemlerinin üzerine rengarenk Hitit Güneşleri yapıştırıyor. Bir nevi emrivakiye emrivakiyle karşılık veriliyor.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi http://bigumigu.com/bigu/haber.asp?hid=1487 adresinden alabilir hatta daha güzeli sayfanın altlarına dogru bulacağınız Hitit Güneşini print edip mahallenizde dağa taşa yapıştırıp çorbada tuzunuzun bulunmasını sağlayabilirsiniz.

Ufak ve naif görünse de bu tip eylemler aslında çok güzel sonuçlar doğurabiliyor. Bize ilkokulda okuttukları "Denizyıldızlarını suya bırakma" hikayesi gibi, en azından üç beş kişinin aklına giriliyor. Hatta en alakasız zamanda eylemlerinizin semeresiyle karşılaşmanız bile mümkün. Mesela rivayet odur ki, birkaç sene evvel ODTÜ'de birileri arabaların ön camına "otostopçu al, otostopçu ol" yazan, otostopun nimetlerini, ruhunu anlatan kağıtlar bırakmaya başlamış. Sonra birgün o kağıt bırakanlardan biri otostopçu olup bir arabaya binmiş. Sonra beklemediği birşey olmuş; şöför arabasına bırakılan bir kağıttan bahsetmiş. Hatta yetmemiş: "İşte ben de böyle böyle otostopçu almaya başladım" demiş. Olmaz olmaz demeyin. Ya olursa?

0 kisi laf etti:

Back to Home Back to Top FARLİMAS. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.